assessors
 
Inici
 
Qui som
 
Situació
 
Contacte
 
Bloc
 
Serveis
 
  Una sentència obliga a igualar les indemnitzacions entre contractes fixos i temporals

 
 
   
 
   


La sentencia, publicada aquest dilluns, estableix que les indemnitzacions que es deriven de la finalització d’un contracte temporal han d’equiparar-se a les dels contractes fixos al·legant que “tots els treballadors, tinguin contracte temporal o fix, se’ls ha d’aplicar el mateix règim jurídic”. Aquesta sentència també afecta als treballadors interins o "substituts", que fins ara no rebien cap tipus de compensació en finalitzar el seu contracte.

Com ens afectarà?

Al contrari del que es pugui creure, aquesta sentència no tindrà efectes immediats i no necessàriament elevarà els 12 dies que actualment s’abonen per la finalització d’un contracte temporal (pot variar lleugerament segons cada conveni col·lectiu) als 33 que corresponen a un acomiadament improcedent. Es cert que aquesta sentència es rotunda i obliga amb el temps a adaptar les lleis espanyoles, amb els matisos que es creguin oportuns, a igualar la indemnització que reben tots els treballadors, sense tenir en compte el tipus de contracte que tinguin.

Per tant caldrà esperar una modificació de les lleis a curt termini, en la que es detalli com s’adaptarà aquesta sentència essent possible fins i tot una rebaixa de les indemnitzacions per contracte fix, encara que caldrà constatar-ho amb el temps, tenint en compte la incerta situació política actual i amb la possible implementació d'una nova reforma laboral
.


EWF
   
Widget Carregant comentaris...
 
 
_____________________________ Creat per ______________________________
Vidal & Godina Assessors
Tots els drets reservats
Avinguda Raval del Carme 79A, 25300 Tàrrega (Lleida)
Tel: 973 599 028